fredag den 27. april 2007

Ud fra 10-meter vippen uden advokatbistand!

I et tidligere indlæg beklagede jeg mig over de mere eller mindre indlysende betingelser man tvinges til at acceptere ved installation af programmel - bl.a Live Messenger. Det var nu mest for at kværulere og have noget at skrive om!
Jeg har accepteret betingelserne og er også de seneste dage blevet bombarderet med mærkelige vandballoner og smileyer af enhver slags. Kaldt til kaffe over Messenger er skam også sket.

Jeg har også læst Bente Jensens indlæg om hvor nyttigt et redskab messenger faktisk er også i den daglige arbejdsdag - hvad der givetvis er rigtigt.

Jeg skal nok lige vænne mig til at bruge det først! Lige nu funderer jeg mest over om det er hensigtsmæssigt at det er den vagthavende udlånsbibliotekar der i givetfald også skal have ansvar for henvendelser til bibliotekerne via Messenger?
Det går sagtens hvis der ikke er nogen der bruger det! Men hvis der kommer henvendelser kræver det da opmærksomhed!!
Hvem husker ikke de gamle (understreger gamle!!) fordomme om Hovedbiblioteket hvor man højest kunne komme igennem telefonisk og få beskeden "et øjeblik" hvor efter der i mange tilfælde ikke skete noget... simpelt hen fordi man prioriterede låneren der var til stede på biblioteket!
Nærvær i udlånet - kan det kombineres med at kommunikere med brugerne over Messenger? Eller det er måske heller ikke meningen?

tirsdag den 24. april 2007

Bloglines til de konservative...

Tempoet på de 23 ting inspirerer til at man hopper over hvor gærdet er lavest. Jeg begyndte for (hvad der føles som og måske er år?) nogle måneder siden at bruge Bloglines til at holde mig opdateret hist og her.
Erik Høys internetsøgning f.eks var noget der kraftigt inspirede til at få et hint når der var nyt.

Men, men, men - vist er rss-feed en mulighed for ikke at få sin mail-box oversvømmet af mails man ikke har tid til at læse på et bestemt tidspunkt: Opdateringerne kan opsøges når det passer en selv. Men hvornår gør det så det??
Jeg har da hos mig selv bemærket en tendens til at det er de nemme oversigter man hurtigst lige kan skimme hvorimod der for de ting der skal arbejdes lidt mere med nemt kan opstå behov for at vente med at se dem. Eller for at bruge faciliteten "keep new" - som minder en om at der var noget du lige mangler at forholde dig til...
Dette grundlæggende tidsmæssige problem tvivler jeg på er meget anderledes hvad enten man bruger Bloglines eller Google-reader. Så en konservativ sjæl som mig holder nok stædigt fast i Bloglines endnu - og hvorfor skal man sælge sin sjæl så fuldstændig til Google at man frådende kaster sig over alle kopiprodukter de laver? Da Microsoft overtog browser-markedet var vi betænkelige ved monopoliseringstendenserne. Det er vi måske mindre nu fordi vi mener det er vennerne der står for ekspanderende Google??

Min ikke overdrevent velorganiserede feedsamling kan ses på følgende adresse: http://www.bloglines.com/public/tasoer

mandag den 23. april 2007

Windows Live Messenger - advokatbistand måske tilrådelig?

Windows Live Messenger
Lige så let som en leg? Joeh, måske - men det kræver unægtelig en god appetit på kameler at komme så langt! Når man har læst om alle fortræffelighederne omkranset af fristende links "Få det gratis" og man så går i gang, støder man snart på en juridiske formular som man opfordres til at læse omhyggeligt. Og som default er indstillingen at man ikke accepterer - ingen bondefangeri her!
Der er givetvis tale om et af de dokumenter (besværgelser) som man her i denne IT-verden i praksis lærer at man skal sige "skråt op" til og blot accepterer at man ikke læser hvorvidt man skriver under på at sende 23 millioner til Microsoft i små bekvemme afdrag...
Men hvis man nu faktisk læser besværgelsen så støder man allerede i post 7 på følgende:

"7. Hvis De betaler Microsoft.
7.1 Priser. Dette afsnit 7 gælder i alle situationer, hvor De betaler os direkte. Hvis De betaler en anden virksomhed end os for tjenesten, gælder de priser og faktureringsvilkår, som den anden virksomhed angiver. Selvom De ikke betaler for tjenesten, kan De stadig pådrage Dem omkostninger i forbindelse med brugen af tjenesten, f.eks. omkostninger til internetadgang, SMS-beskeder eller anden dataoverførsel.
7.2 Betaling. Når De opretter en faktureringskonto angiver De Deres betalingsmetode. De skal have tilladelse til at benytte betalingsmetoden. De giver os tilladelse til at opkræve betaling for Deres brug af tjenesten..."


Man husker at det link der startede hele dramaet hed "Få det gratis"!
Bevares, jeg mener ikke at betale til Microsoft - jo, for det programmel der fulgte med min PC derhjemme, men ellers ikke. Men burde jeg det?? Det er ved accepten af sådanne besværgelser at jeg i hvert fald altid overvejer om jeg burde kontakte en advokat for at få teksten udlagt.
Nå, det vil jeg lige overveje inden jeg går videre!! Den sjove leg må vente til jeg er blevet overbevist om at eventuelle udgifter ikke havner som fradrag på min lønseddel!! :-)

Måske er jeg på sporet af en af grundene til en eventuel generationskløft mht brugen af disse ting? Er de unge virkelig så sorgløst dumdristige? Jeg tror bestemt at hærskaren af amerikanske advokater der kan skaffe erstatning for en hvilken som helst dumhed, er en del af forklaringen på disse absurde besværgelser som de færreste læser.
Men inderst inde kan jeg ikke li' det.
Skal - skal ikke - skal - skal ikke - skal - ...

tirsdag den 17. april 2007

23 ting - måske ikke helt endnu!

Også jeg konstaterer at have bøvl med at finde ud af at få lagt et billede på min ydmyge profil.
Og jo, jeg konsulterede såmænd også Marie Ulletveds indlæg om emnet - og fik det stadig ikke til at fungere: linket jeg lagde på kunne ikke bruges...
Problemet blev først løst da jeg tyede til noget så ordinært som at læse hjælpeteksterne "Hjælp"
(det er ellers ikke noget rigtige mænd normalt kan li' at ty til!): Men i hjælpeteksterne står der faktisk at man bør gå kopiere fra html-versionen af posten - og vælge det andet billedlink: Det der starter med img style=.
Så var også mit problem løst! Enhver kan så overveje om det var bøvlet værd!!
http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=42093&topic=8928