onsdag den 4. juli 2007

Technorati


At lege med Technorati er egentlig en interessant øjenåbner for forskellige ting.
At blive stillet overfor så store mængder ord som her er tale om, er overvældende (nej, jeg har endnu ikke set på video og foto-faciliteterne!).
Men kan man bruge det til noget? Og hvordan virker det?
Emneord og tags kan i mange tilfælde være så brede (og det er selvfølgelig ikke Technoratis skyld!) at behovet for at gøre en søgning mere præcis indfinder sig. Selvfølgelig afhængig af hvad man søger. En søgning på "wikipedia" gav 9993 blog post's og 627 blogge - så værsgo' at gå i gang...

Et nyligt omtalt tilfælde med misinformation via wikipedia omhandlede den tyrkiske historiker Taner Akçam - fejlagtig information var en periode plantet i Wikipedia. Søger man (i den simple søgning) "wikipedia" og "taner" får man henvisning til 3 blog post's der har omtalt dette - heriblandt en enkelt stammende fra min fritidsblog Strøtanker.
Men får man nu den tanke at en søgning så også kan omfatte forfatteren til bloggen - uden at man kender bloggens nøjagtige url - så kan man godt tro om igen. Sådan arbejder Technorati åbenbart ikke.
Heller ikke i søgebilledet for avanceret søgning tilbydes dette som mulighed. Man kan søge på eksakt frase, udelukke ord, egne favoritter, eksakte url'er mm - men bloggens ophavsmand/kvinde er tilsyneladende ikke søgbar. Søger man sådan er beskeden at der ikke er nogen hits. I modsætning til en banal Google-søgning på "wikipedia" "taner" "sørensen" - som straks giver pote.
Nå, jeg konstaterer det - og lægger ikke mere i det end som så! Det kan efterforskes nøjere ved lejlighed.

Favoritter? Jo, jeg har da lagt nogle enkelte ind - men jeg tror ikke umiddelbart at denne facilitet slår min Bloglines-konto af pinden. Måske var det bare idag - men faciliteten kørte temmelig ustabilt: Fejlmeldingen "you don't have any favourites yet" kom mange gange - ja, egentlig er det jo ikke en fejlmelding, men en melding der er fejlagtig!! En - måske flere - opdateringer, så besindede den kære side sig og indrømmede at der da var valgt et antal favoritter...

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Dess Pleasure att förstå mindst23ting.blogspot.ru. Ovanstående artiklar är ganska ovanligt, och jag verkligen tyckte om att läsa din blogg och poäng som du uttryckte. Jag gillar verkligen att visas upp under en typisk grund, efter en hel del mer inom ämnet. Tack för att dela ... fortsätta skriva!