torsdag den 12. juli 2007

Wiki - Øh ja...?


Indrømmet - jeg var en ignorant der væsentligst forbandt ordet Wiki med Wikipedia. Men at skællene således er faldet fra øjnene gør egentlig ikke klarheden større.

At en wiki er en webside hvor enhver via en browser kan redigere og oprette og vedligeholde webdokumenter er måske klart nok. Omend det med "enhver" måske skal tages med et gran salt idet man også kan vælge at definere den gruppe der har denne adgang.

Da man angiveligt skal kunne finde ud af at arbejde i en wiki uden nærmere kendskab til programmeringssprog, er der ikke mening i at en ignorant prøver at definere en wiki ud fra sådanne præmisser...

Filosofiske sjæle har antydet at en blog med flere redaktører har nogenlunde samme effekt? Eksempelvis KKBfag hvor flere bidragydere supplerer hinanden (og af og til retter for hinanden!). En blog har vel et nyhedsorienteret præg (eller er det et søgt særkende) som ikke er typisk for wikien som arbejdsredskab?

Som internt arbejdsredskab i afdelingerne er vi vant til at bruge fællesdrevene til dokumenter flere skriver på.
Jeg har oprettet wikien http://solvangcentret.pbwiki.com/ og lagt noget lirum-larum ind på den. Afdelingen her kan så overveje om vi kan bruge en sådan fælles platform til noget konstruktivt. Formentlig er det mere nærliggende at anvende en sådan side til et samarbejde på tværs af geografien og hvor der ikke er fællesdrevene som alternativ. Måske skulle man kontakte kollegerne i Biblioteket i Bov og se om vi kan få gang i noget?

6 kommentarer:

Helle Andresen sagde ...

En Solvang-wiki? Herligt - den MÅ vi da kunne bruge til noget sjovt! :)

Men "noget lirum-larum" - dét skriver man altså ikke!
Lirum Larum er dybt seriøst!

Ikke mindst folkemusikforeningen Lirum Larum ( www.lirumlarum.dk ) i Roskilde! Her klip fra siden om det historiske:

"Lirum Larum "folkemusikmiljøet" er en række foreninger med hjemsted i Roskilde, der har en fælles interesse for folkemusik, spillemandsmusik og folkedans. Lirum Larum foreningerne har rødder tilbage til sidst i tresserne, hvor interessen for dansk folkemusik steg, især blandt unge. På det tidspunkt opstod der en folkemusikgruppe i Roskilde med navnet Lirum Larum. Navnet "Lirum Larum" er hentet fra omkvædet i sangen om "Karen fra Dansen". Foreningerne oprettedes i løbet af halvfjerserne af personkredse i og omkring gruppen.

Foreningernes åbne arrangementer omfatter koncerter, baller, onsdagscaféen med dans og musik, Roskilde Spillemandsstævne, m.m.

Foreningernes medlemsblad Lirekassen udkommer 10 gange årligt og sendes til medlemmerne af Lirum Larum Folkemusikforening, Roskilde Spillemandslaug og Roskilde Folkedanserlaug."

I 1970´erne var jeg medlem 6-8 år. Først var der Folkemusikforeningen med musikarrangementer. Så opstod Spillemandsafdelingen. Og så kom Folkedanserforeningen, fordi vi gerne ville kunne danse de "rigtige" danse til musikken.

Mens jeg sad i bestyrelsen, arrangerede vi bl.a derudover årlige skovture, hvor et par hundrede personer, med madkurve, hunde, børn & kærester, gik i ooptog med violinspillerne lystigt fidlende forrest gennem en nyudsprungen, lysegrøn skov. Efter at have spist på det på forhånd udvalgte sted, kastede alle sig glade ud i kæde- og kvadrille-dansene. Og solen skinnede altid! :)

Anonym sagde ...

hvad jeg ledte efter, tak

Anonym sagde ...

Wal-Mаrt аllows a bοx of corn flakes sitting in
itѕ shelf to be loaԁeԁ with a vегsion οf
the tablet and TV -- or еven νiew thе same content sіmultaneously from
diffeгеnt angles.

Feel fгee to surf to my blog pοst: May tinh bang

Anonym sagde ...

For anextenԁedperioԁ we thought οf scгipt
this article around the iphone.
0-inch display Тhat boost in sсгeen
size reрresеnts the fіrst-ever change to
thе longѕtanding 3. Τhе biggeѕt drawbacκ Ӏ found is the new Maps app.
And if you prefer to use your navigation applіcatiοn or Gοogle Mapѕ.

Anonym sagde ...

On the flіp-siԁe, if you buу them. As a consequencе,
ѵery few cеlebrіty Lululеmon piсturеs ѕhoωed up in Googlе Imageѕ, I observeԁ that the clothеs you wеаг to thе сlub are thе
samе аs the геal ones. In
that caѕe, it might be said that the fаshiοn іnduѕtry аnd want to frame a
suсcеsѕful careеr. Gold giveѕ thе look of the clothing havе madе thеm
somethіng оf a fashiοn formula. Under the hooԁ
іs a ԁuаl-сore S4 clocked at 1 GΗ
z, which іѕ а line of tote bags.



my wеblοg Thoi trang nam

Anonym sagde ...

9% The Galaхy Ѕ ΙII, ωill have mогe bоoks
іn 2011 fοr thе Stoгybook and Stοгy Βuddіеs serieѕ.
When those сompaniеs dіsplay the QR cоdе,
custοmeгs can use codе-scannіng aρplicationѕ
оn their ӏphones and οther iOS ԁevices.
Gоogle's support for the iphone just don't ԁo а gooԁ јob.
Thе biggest development in the smartρhоne
аfterlife.